További látnivalók

Titkos helyek Veszprémben

536764_366040066777624_118411579_nVeszprém város számos érdekességet tartogat a városba látogató vendégek részére. A gyönyörű épületek és műemlékek mellett titkos, rejtélyes helyeket is felfedezhetnek.

Bővebben...

Mesél a város

Veszprém Veszprém dombjai és völgyei, boltívei és tornyai, a lejtős, szűk utcák és a tágas terek sok olyan titkot rejtenek, melyek felfedezésre várnak. A közel hatvanezer lakosú Veszprém fontos szerepet tölt be a térség életében, élénk szellemi, idegenforgalmi, kulturális és gazdasági központtá fejlődött. Nagyszabású rendezvényei is erről tanúskodnak. A királynék városában a művészet is otthonra talált. A város kiemelt együttesei, kórusai és táncegyüttesei számos művészeti ágban egész éven át színvonalas programokat kínálnak az itt élőknek és vendégeinknek egyaránt, de az itt található múzeumok, egyházi kiállítások, galériák is hasznos időtöltést ígérnek.

Veszprém parkjai és utcácskái számtalan szabadidős lehetőséget kínálnak gyalogosan, körömcipőben, bakancsban vagy két keréken. A Fejes-völgyben bújik meg a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, ahol a nagy kedvencek mellett különleges állatritkaságok élnek. Az ezeréves város megkapó hangulata csöndes, meghitt sétákra csábítja a látogatót.

Kövesse Gizella királyné léptei nyomát, látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk!

I. Szent István Király és Gizella Királyné szobra

istvan_gizella_szobrok2Az utca végén, mellvéddel övezve magasodik az első magyar királyi pár, Szent István király és Gizella királyné szobra. Az Ispánky József által 1938-ban, a király halálának 900. évfordulójára készített szoborpár mára Veszprém szimbólumává vált. Érdemes megállni a Várhegy északnyugati fokán, hiszen remek kilátás nyílik a város több nevezetességére.

Bővebben...

Tűztorony

tuztorony_szoborral

Továbbsétálva a város egyik jelképét, a Tűztorony épületét pillantjuk meg.

Bővebben...

Várkút

Várkút, VeszprémA Gizella-kápolna előtt álló Várkút építési ideje ismeretlen, mélységét 40 méterre becsülik. A 2002-ban zajló feltárásának köszönhetően kivilágították, kútkáváját megtisztították. Ennek tetején latin nyelvű felirat olvasható: "Ez a város, ahol egykor bőségben fakadtak a magyar kultúra forrásai. A Vetési nembéli Albert püspök emlékére. (1458-1486)"

Bővebben...

További cikkeink...

Almenük

5+1 OK, AMIÉRT ÉRDEMES . . .

... ELLÁTOGATNI VESZPRÉMBE!

allatkert Veszprémi Állatkert
Sztárok? Természetesen!
arena Veszprém Aréna
Rendezvények felsőfokon
var Veszprémi Vár
Kulturális csemegék, történelmi hangulat

gyerekek

Családbarát kínálat
Középpontban a gyerekek
gasztro Kiváló gasztronómia
Széles választék, zamatos fogások
illatos advent kicsi

Illatos Advent
Veszprémben

 

Ön itt áll: Kulturális csemegék További látnivalók