A hagyományos piacok és vásárok – mint oly sok minden a XXI. században – a reneszánszukat élik.

Persze ráfoghatnánk, hogy az egészséges életmód iránti érdeklődés, ezzel együtt pedig a bio alapanyagok megnövekedett kereslete az, ami arra készteti az embereket, hogy előkeressék nagymama régóta porosodó fonott kosarát. De a valós okot, hogy miért szeretünk piacra járni, ezek sem magyaráznák meg teljeskörűen. Hiszen, aki járt már ilyen vásárban, az jól tudja, hogy az igazi hangulatát a kereskedők adják. Pontosabban azok a termelők, gazdálkodók, akik lehet, hogy a vásár napjának hajnalán még a saját kertjükben szedték a zöldséget, gyümölcsöt, vágták a kamrában a sonkát, vagy gyűjtötték a tojást a tyúkok alól. Apropó tojás! Állítólag egyszer egy távolról jött ember megkérdezte egy ilyen vásárban a kofát, hogy mi a jó tojás ismérve. A szabályos kerülete, a héjának a színe? A kofa viszont sokkal egyszerűbb választ adott ezeknél: onnan látszik, hogy jó helyről származik a tojás, hogy sáros és tollas.

100% magyar, és hogy a kor divatos jelzőjével éljünk, 100% bio, egyenesen a kertből. Bár valószínűleg a házi lekvárokat és sajtokat áruló nagymama erre is csak azt mondaná: nem bio ez aranyom, hanem a kertemben termett.