4 fogásos argentin élményvacsora Asado keményfa parazsas argentin látvány grill
Házigazda: Mészáros Zoltán
Az est közreműködő vendég chef-je Bottyán Jorge Esteban chef
Jorge Argentinában nőtt fel és lett szakács, évtizedek óta Magyarországon él. Jelenleg a Michelin csillagos Costes Downtown kifejezetten hússütésre szakosodott szakácsa.
Gyuri saját Asado Grilljével, és saját beszerzésű válogatott keményfa készlettel érkezik. Az Oliva kertben a keményfa parázson süti majd a szemünk láttára a kiváló argentin steakeket.
Ez a sütési módszer visszanyúlik egészen a 19. század közepére. A pampákon a gauchok a dél-amerikai cowboyok sütötték a húsokat nyílt tűzön. Mindig fát használnak a sütéshez, soha nem szenet, a pampán megtalálható fákat algarrobos vagy quebracho fát. Lassan sütik az elparázslott fán, amitől eszméletlen aromák és ízek szabadulnak fel.
További információ, menüsor az alábbi linken érhető el.
Asztalfoglalás: +36 20 221 5509
Oliva Étterem
8200 Veszprém, Buhim utca 14-16.