Balaton Wine & Gourmet – 4. nap
Az esemény már véget ért!

A Balaton Wine & Gourmet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat legnagyobb szabású gasztronómiai vállalása, ahol nemzetközi kitekintés mellett a térség és az ország kulináris öröksége, borkészítési hagyományai és a gasztronómia egyre izgalmasabb jelene, lehetséges fejlődési útjai állnak a középpontban.

12:30 - 14:30: Michelin ebéd
A Salt Budapest először 2021-ben szerzett Michelin csillagot, amit tavaly ismét megkapott, ráadásul etikus, fenntartható gasztronómiai törekvéseiket is díjazta a francia étterem kalauz a zöld csillaggal. 2022-ben a Tóth Szilárd vezette egyszerre letisztult és kifinomult konyha a világ 50 legjobb étterme közé is bekerült a Discovery által összeállított listán. A hagyományos magyar konyha alapjain és a tökéletes alapanyagokon nyugvó 5 fogásos ebéd igazi különlegességnek ígérkezik, s az ételek mellé az étterem koncepcióját hűen tükröző borok és dzsúszok társulnak majd.
15:00 - 16:15: Champagne mesterkurzus
Amennyiben létezik összesített termékpiramis a világ minden boráról, akkor annak csúcsán bizonyosan az eredetvédett francia Champagne-ban készült csúcspezsgők állnak, mind a minőséget, mind az élményt, s sajnos az árakat tekintve is. A hagyományos eljárás nagy és kis pezsgőházainak válogatott tételei segítségével most elsőkézből tapasztalhatjuk meg az élesztő csodás munkáját.

14:00 - 14:45: EKF és gasztronómia (kerekasztalbeszélgetés)
A művészetek mellett a gasztronómia, és kiemelten a borkultúra is bekerült a VEB 2023 - Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatba. Ennek okairól, mikéntjéről, a fontosabb eseményekről, eredményekről, s a térség jövőbeli kilátásairól is beszélgetnek a meghívott vendégek.
15:30 - 17:00: A Magyar Sommelier Bajnokság díjátadó
A hazai borkultúra és vendéglátás kiemelt rendezvénye az évenként megrendezésre kerülő bajnokság, melynek döntőjére idén Veszprémben került sor a BWG égisze alatt és az EKF támogatásával. Az ünnepélyes eseményen a legjobb borkínálóknak járó elismerések mellett egyéb díjak is átadásra kerülnek.

12:00 - 13:30: Quiche
Az almatorta sós párja, mely számos változatban elkészíthető, s minden alkalomra tökéletes választás. A háziasszony ezúttal is a fáradhatatlan Kalas Györgyi, ahogyan már megszokhatták.
15:00 - 16:30: Alfajores (Az argentin édesség)
A francia konyha mellett, természetesen a másik vendégország, Argentina is bemutatásra kerül a legkisebbeknek is, Kalas Györgyi ezúttal a karamellás keksz, az argentin nemzeti édesség segítségével repíti a gyerekeket egy másik földrészre.

14:00 - 14:45: Kávé bemutató
Újhullámos vagy hagyományos, robusta vagy arabica, olasz, francia vagy bécsi pörkölés? A kávézás hazai szerelmesei mindenre választ kaphatnak a kóstolással egybekötött bemutatón, ahol a kávékultúra az elmúlt években hazánkban is bekövetkezett fejlődéséről is szó esik majd.
15:30 - 16:15: Best of Balaton
Aki esetleg lemaradt volna az előző napok kóstolókkal egybekötött előadásairól, az most pótolhatja, hiszen ezúttal a tavaly már bemutatkozott olaszrizling és fehérboros társai helyett a buborékos, vörös és édes tételek legjobbjai kóstolhatóak együtt. Ez is a Balaton, méghozzá csúcsminőségben.

Kolostorok és Kertek
8200 Veszprém, Veszprémvölgyi u. 68.

Jegyvásárlásra online itt van lehetőség.

6 éves kor alatti gyerekek érvényes belépővel rendelkező kísérővel ingyen látogathatják a rendezvényt.

A napijegy és a bérletjegy csak a rendezvény területére történő belépésre jogosít, a Jezsuita Templomban rendezett speciális, fizetős programokra ezen felül külön belépőjegy váltása szükséges.

A Jezsuita Templomban rendezett speciális, fizetős programokra váltott belépők az adott napra vonatkozóan a Balaton Wine & Gourmet rendezvény egész területére történő belépésre is jogosítanak egyben.

BWG Balaton Wine and Gourmet Nonprofit Kft.